Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

In deze columns kan je een kijkje in het leven van de coaches van GORTcoaching nemen. De coaches zijn een heel belangrijk onderdeel van het GORTcoaching team en daarom willen we ze graag aan je voorstellen. Vandaag leer je coach Ruud een beetje beter kennen.

“A quiet mind is able to hear intuition over fear”

Ik ben Ruud Oude Groote Beverborg, ooit opgegroeid in het oosten van Nederland, tegenwoordig woonachtig in het prachtige Amersfoort samen met Rianne en onze zoon Ollie.

In 2019 werd ik voor het eerst in mijn leven vader, en zoals voor veel vaders zal gelden, was het moment waarop ik mijn zoon voor het eerst in mijn armen hield onbeschrijfelijk mooi. Ik herinner mij nog goed het moment waarop Rianne en ik op het idee kwamen om ons kind Ollie te gaan noemen.

We parkeerden onze Aziatische brommer langs de kant van de weg. Het was warm. Op onze kaart, die het avontuurlijke karakter had ontvangen van haar creatieve tekenaar, zagen we een duidelijke grote zwarte stip staan. En doordat ‘ie was onderstreept gaven wij er onze voorkeur aan om juist hier te stoppen. We hadden geen flauw benul waar we naar opzoek gingen totdat we een oud houten markeringspaaltje aan het begin van de route, die jungle inwaarts ging, zagen staan.

WATERFALL – 3.2 Kilometers

Op het moment van lezen waren we al zo’n 9 maanden op reis, dwars door Azië, en hadden al tientallen watervallen gezien. Net zoals je in Azië na verloop van tijd tempel moe kunt worden, is zoiets ook heel goed mogelijk voor watervallen. Maar omdat het die dag zo heet was en we toe waren aan verkoeling besloten we om de route van ruim drie kilometer af te gaan leggen.
Het was er rustig, de geluiden die we hoorden waren afkomstig van een kabbelende rivier en de vogels die hoog in de bomen zaten waren onderdeel van het natuurlijke orkest. Terwijl wij ons een weg baanden naar de waterval en onder de bekoring vielen van de meditatieve geluiden, gebeurde er plots iets opmerkelijks.

Zonder enige gedachten riep ik uit het niets “Ollie!” en antwoordde Rianne met “Ja!”. We begrepen elkaar direct en zijn na dit moment nooit meer gaan twijfelen. Met een grote glimlach op onze gezichten kwamen we iets later aan bij de waterval en namen daar een welverdiende frisse duik.

Vandaag de dag staat de naam van Ollie voor mij symbool als de kracht van het intuïtieve gevoel. Tevens put ik er inspiratie uit dat mij sturing geeft in het opvoeden van mijn zoon. Ik geef hem graag het gevoel van vrijheid. Op ontdekking gaan; grootse avonturen beleven; en je creatieve geest aan het werk zetten; omschrijven gedeeltelijk hoe ik invulling geef aan de rol als vader van Ollie. Als hij het nodig vindt om tijdens het avond eten van zijn stoel af te moeten stappen zodat hij naar de salontafel kan lopen om daar zijn brandweerwagen vijftig centimeter te verplaatsen, dan vind ik dat bewonderenswaardig om te zien en ben ik de laatste die zal zeggen dat dat niet mag.

In de afgelopen 10 jaar heb ik voor diverse bedrijven gewerkt, altijd in de rol van leidinggevende. Vanuit die posities heb ik mijn coachende vaardigheden kunnen opbouwen. Echter was het allesomvattende doel van mijn loopbaan niet helder genoeg. Pas toen ik er bewust voor had gekozen om een coach opleiding te gaan volgen, in de richting van loopbaan coaching en persoonlijke ontwikkeling, kreeg ik een stip op de horizon. Op denkbeeldige wijze heb ik een aantal dikke vette strepen onder deze stip gezet en heb ik nu het vermogen om de koers van mijn leven met vertrouwen te bewandelen.

Ik ben coach geworden omdat ik in al mijn gelederen voel dat het gedrag van mens en dier mijn volledige aandacht absorbeert. Het perspectief dat ieder individu van de wereld en over het leven heeft is continue in beweging. Als coach vind ik het een waanzinnige ervaring om deel uit te mogen maken van deze beweging. Mijn doel daarbij is om meer bewustzijn bij een ander te creëren zodat hij of zij in staat is om vanuit de kern in ons lichaam te leven.

Spreekt zijn verhaal jou aan en wil je meer over Ruud weten? Bekijk het profiel van coach Ruud. Coach Ruud coacht op de locaties Hilversum en Amersfoort.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden