Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

In deze columns kan je een kijkje in het leven van de coaches van GORTcoaching nemen. De coaches zijn een heel belangrijk onderdeel van het GORTcoaching team en daarom willen we ze graag aan je voorstellen. Vandaag leer je coach Angeline een beetje beter kennen.

‘leiderschap met hoofd én hart’

Ik ben Angeline Schoor, geboren en getogen in Haarlem. Dat is inmiddels 56 jaar geleden, dat geboren worden bedoel ik. Ik heb een zoon van 28 die allang uitgevlogen is. Samen met mijn Schotse partner en drie harpen woon ik nu in een dijkhuisje op het platteland van de Hoeksche Waard. Op deze idyllische plek heb ik ook mijn coachpraktijk. Een stil en groen oord om tot jezelf te komen en in alle rust te werken. Het voelt alsof ik hier al een eeuwigheid zit. Maar dat is niet zo.

Hoe ben ik eigenlijk coach geworden? Dat is een verhaal waarin drie van mijn ikken de hoofdrol spelen: mijn leiderschaps-ik, mijn muziek-ik en mijn schrijvers-ik.

Mijn leiderschaps-ik heeft ruim 25 jaar met veel plezier leiding gegeven. Belangrijkste drijfveer daarbij: mensen laten groeien en bloeien. Coachend leiderschap dus. In 2014 komt er een kentering.

Mijn schrijvers-ik, die van reizen houdt en daar boeken over schrijft, wil naar Vietnam en vraagt aan de leiderschaps-ik: ‘Gaan we voor of na de reorganisatie?’ Samen komen ze tot de onthutsende conclusie dat dit de vijfde reis op rij is die om een reorganisatie heen wordt gepland. Zijn we eigenlijk nog wel bezig met coachend leiderschap….?

De muziek-ik, al sinds de prille jeugd actief in de muziek en hartstochtelijk zangeres/harpiste/componiste, doet ook een duit in het zakje. ‘Ik wil niet los van jullie staan, ik wil meedoen! Kunnen we niet met zijn drieën proberen om mensen te laten groeien en bloeien?’

De drie ikken slaan de handen ineen en beginnen aan de reis naar een beroep waarin ze alledrie, apart én gezamenlijk, kunnen stralen. Dus zo ben ik coach/trainer geworden. In die rol kun je namelijk al je talenten, ervaringen en vaardigheden meenemen en voor iedere coachee of groep juist inzetten wat het beste aanslaat bij de wensen en behoeften. Je levert tenslotte maatwerk.

In de praktijk betekent dit dat mijn leiderschaps-ik gretig put uit de jarenlange leidinggevende ervaring en bijbehorende eigenschappen als analyseren, resultaat boeken, structuur aanbrengen en heldere bewoordingen. Het hoofd mag helemaal los. Lekker concreet en voeten stevig op de grond. De muziek-ik en de schrijvers-ik zijn met hele andere zaken bezig. Die hebben veel meer met gevoel, intuïtie, creativiteit. Het hart staat wijd open.

Zet ze alledrie bij elkaar en hoofd en hart komen op een natuurlijke manier samen. Dat betekent coaching en training met een mix van concrete en krachtige coachingsmethodieken als systemisch werken, transactionele analyse, NLP,  lichaamsgericht werken en cognitieve gedragstherapie, aangevuld met werkvormen waarin muziekimprovisaties en metaforen een rol spelen.

Met mijn drie ikken kan ik je helpen keuzes te maken vanuit je gevoel, zonder het eindresultaat uit het oog te verliezen. Of met andere woorden: doelgericht werken aan je (persoonlijk) leiderschap met ruimte voor de stem van je hart.

Spreekt haar verhaal jou aan en wil je meer over Angeline weten? Bekijk het profiel van coach Angeline. Coach Angeline coacht op de locaties Rotterdam en Dordrecht.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden