Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

In deze columns kan je een kijkje in het leven van de coaches van GORTcoaching nemen. De coaches zijn een heel belangrijk onderdeel van het GORTcoaching team en daarom willen we ze graag aan je voorstellen. Coach Judith heeft op een andere manier ervoor gekozen om haar interesses te delen door een blog en een opdracht te creëren.

“Wandelen bevordert je contact met de seizoenen”

Wij mensen zijn onderdeel van de natuur. De bomen zetten koolstofdioxide om in zuurstof. Wij ademen deze zuurstof in en ons bloed brengt de zuurstof naar onze cellen, organen en spieren. We ademen het overschot aan koolstofdioxide weer uit en ‘geven dit terug’ aan de bomen. En zo is de cirkel rond.

Als je wandelt in de natuur dan bevordert dit je contact met deze doorgaande levensstroom. Buiten wisselen de seizoenen elkaar af en wat blijkt, ook jij als mens ervaart de seizoenen in je voelen, je denken en je zijn. Zo zijn wij mensen belichamingen van dit seizoensritme. Jaap Voigt heeft een prachtig boek over het “Leven & werken in het ritme van de seizoenen” geschreven. In mijn coaching en in mijn social media-uitingen citeer ik dankbaar uit zijn werk.

Door veel tijd in de buitenlucht door te brengen, zal je lichaam als vanzelf moe worden wanneer het donker wordt en wakker worden als een nieuwe dag zich aandient. Wandelen in de natuur stimuleert dus zowel je dag- als nachtritme. Daarnaast zorgt de beweging zelf al voor een voldaan en ontspannen gevoel, waardoor worstelen om in slaap te komen of ’s nachts wakker liggen minder snel voorkomt.

Opdracht:
Ga 30 minuten wandelen. Kijk of je typische elementen kan vinden die voor jou het seizoen aanduiden. Sta er dan even bij stil, kijk en ruik. Maak een foto als je dat leuk vindt. Voel welke energie dit seizoen bij je oproept.

Spreekt haar blog en opdracht jou aan en wil je meer over Judith weten? Bekijk het profiel van psycholoog Judith. Psycholoog Judith coacht op de locaties Amstelveen, Amsterdam, Haarlem en nog veel meer!


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden