Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Wat is Organisatiepsychologie?
Organisatiepsychologie is een tak van de psychologie die zich richt op de samenwerking van mensen en groepen in organisaties. Gestreefd wordt de organisatie zo optimaal mogelijk te laten functioneren. Het gaat om zinvol vorm te geven aan complexe relaties, communicatiekanalen en de organisatiecultuur. Hierbij wordt als uitgangspunt genomen dat de effectiviteit van werknemers alsmede gevormd wordt door de organisatiecultuur en de communicatie binnen de organisatie.

Ontwikkelingen binnen de organisatiepsychologie
De laatste jaren wordt er een andere koers gevaren binnen vele organisaties, namelijk een van autonomie en openheid. Zo zijn organisaties bijvoorbeeld meer gericht op de mens ofwel de werknemer, waardoor een persoonscultuur ontstaat. Dit staat in schril contract met een machtscultuur van de vorige eeuw, waarbij één machtscentrum binnen het bedrijf alles bepaalt. De bedrijfswereld is tot het inzicht gekomen dat de werknemers mede het beleid bepalen, maar hierbij is het dus wel van belang dat de werknemers goed in hun vel zitten en hun kwaliteiten kunnen blijven ontwikkelen. Wil het bedrijf ontwikkelen, dan dienen allereerst de werknemers zich te ontwikkelen of ontplooien.

GORTcoaching als bijdrage aan deze ontwikkelingen
Deze ontwikkelingen in de organisatiepsychologie en het bedrijfsleven vragen om een veranderende aanpak bij de Human Resource Managers. De HR managers moeten zich namelijk meer richten op het welzijn en de kwaliteiten van de werknemers, willen zij het bedrijf naar een hoger niveau tillen. Coaching van de werknemers kan hierbij een helpende hand bieden doordat zij zodoende hun volledige potentieel kunnen leren benutten en hun kwaliteiten kunnen leren ontplooien. GORTcoaching heeft verschillende coaches in Nederland klaar staan die uw werknemers kunnen helpen bij het ontwikkelen van hun competenties.

 


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden