“We hebben de ontmoeting nodig om de volgende stap te kunnen zetten” 

Ik ben Astrid Reijmers, 46 jaar en moeder van Willem. Zijn vader en ik leven al lang ieder ons eigen leven en delen het ouderschap. Ik werk zowel als coach als trainer. Ik ‘gids’ mensen die op zoek zijn naar nieuwe inzichten en gedragsalternatieven, de meeste mensen worden daar gelukkig van. Ik ben gespecialiseerd in persoonlijke effectiviteit bij samenwerking en keuzes maken in loopbaanontwikkeling en reintegratie.

Het begon allemaal met het verhaal van een 19 jarige vrouw die me rondleidde in het astmacentrum in Davos. Destijds speelde ik met mijn studiekeuze: heao, letteren of psychologie. Ik zag in haar verhaal hoe ze door therapie weer het heft in handen nam over haar leven. Daar zag ik de kracht van psychische begeleiding en ik wist: “hier wil ik alles van  weten”. Alle twijfel loste op en de liefde voor het ‘vak van leren en ontwikkeling’ was geboren. Na mijn opleiding ontwikkelde ik me in een beroepsopleiding voor trainer. Later heb ik me verder geschoold in loopbaanontwikkeling en psychologie van coaching.

Mijn familie is mijn inspiratiebron. Ik kom uit een werkersfamilie: bakkers, schippers en daar tussen een enkele leraar en een tante die creatieve therapie had gedaan. Het heeft mij altijd gefascineerd hoe verschillend de aanpakkers en aandachtgevers op me uitwerkten. Mijn vader is begonnen als techneut en werd opleider. Je steeds blijven ontwikkelen en eigen pad volgen heb ik van hem het durven kiezen van mijn moeder.

Ik denk dat ik mensen help met mijn coaching, doordat dat ik een tijdje een ‘secure base’ ben om weer een relevante stap (keuze, goed gesprek, actie, sollicitatie) te kunnen zetten. Effectieve oplossingen liggen vaak heel dichtbij en soms ziet iemand zelf niet meer waar het te zoeken. Ik denk dat ik zorg voor evenwicht: de actiegerichten om een pas op de plaats te maken en de zoekers om tot actie te komen. Een coachee handelt daardoor gerichter en gaandeweg lichter. En daar is confrontatie bij nodig, dat kan helpen. “Je mag confronteren als je ook troostende woorden in je hebt, leerde ik van een van mijn eerste mentoren. Ik krijg doorgaans het vertrouwen doordat ik zelf zaken doorleefd heb en m’n vak versta. En het blijft steeds opnieuw een ‘avontuur’: hoe gaan wij werken zodat het voor jou werkt?! Ik zorg daarin goed voor mijzelf en dat kan vaak heel veel opleveren voor de coachee. Soms zit daar het grootste leren in, in die samenwerking.

Spreekt haar verhaal jou aan en wil je meer over haar weten? Bekijk het profiel van coach Astrid. Coach Astrid coacht op de locaties Den Bosch en Tilburg.

 


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden