Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

In deze columns kan je een kijkje in het leven van de coaches van GORTcoaching nemen. De coaches zijn een heel belangrijk onderdeel van het GORTcoaching team en daarom willen we ze graag aan je voorstellen. Vandaag leer je coach Marianne een beetje beter kennen.

Kennismaken met Marianne
Wie naar buiten kijkt droomt, wie naar binnen kijkt wordt wakker  

Hi, ik ben Marianne. Een communicatieve en creatieve duizendpoot.
Ik ben moeder van een dromerige zoon van 12 jaar en van een creatieve dochter van 9 jaar. En al jarenlang de partner van Ton. Beiden moeten we soms hard zuchten maar ook regelmatig (glim)lachen om de leerzame spiegels die onze kinderen ons regelmatig voorhouden. Volgens mij is één van de belangrijkste dingen die je als ouder doet ‘voorleven’, oftewel laten zien hoe het ‘moet’. Een kind geeft het vervolgens heel duidelijk terug als je daarin niet consequent of eerlijk bent.

Naast moeder en partner, ben ik de zus van een jongere en een oudere broer. Ik ben opgegroeid in een fijne familie waar veel kon en de regels niet al te strak waren. Praten en zaken uitspreken was echter niet altijd vanzelfsprekend bij ons thuis. Liever deden we het af met een (cynisch) geintje. Diverse leidinggevende functies en opleidingen hebben mij geleerd dat humor ‘en sich’ prima is, maar dat sommige situaties toch echt vragen om een andere en duidelijkere aanpak.

Ik ben gek op film, lezen en dansen. Verder ben ik redelijk sportief. ‘Nou ja.. ik vind schaatsen leuk, maar hardlopen en pilates doe ik eigenlijk vooral, omdat ik merk dat het goed voor me is’. Wat ik wél ontzettend leuk vind is schrijven. Korte verhalen, gedichten, liedjes, fabels… Tot mijn grote verrassing bleek er in 2014 een uitgever zelfs meer dan enthousiast over mijn fabels; mijn boek Wisselgeldland is inmiddels een feit.

Jarenlang heb ik bij diverse (toeristische) bedrijven gewerkt. Ik stuurde diverse teams aan en reisde tussendoor de wereldbol aardig rond. Vooral Azië heeft een plek in mijn hart veroverd destijds. Inmiddels zijn, met 2 kinderen,  de vakanties wat minder ver en avontuurlijk. Maar nog steeds proberen we niet teveel vast te leggen van tevoren, zodat er wel wat ruimte blijft voor spontane ideeën.

Mijn laatste baan was gedurende 10 jaar bij een stichting, die reizen organiseerde voor mensen met een beperking. Daar stuurde ik indirect 1000 vrijwilligers aan en ging ikzelf ook regelmatig mee als reisbegeleider van deze bijzondere reizigers. Iets wat ik nog steeds met heel veel plezier doe als vrijwilliger. In deze tijd ontdekte ik hoe leuk ik het vind om mensen of (reisbegeleiders)teams te begeleiden die tegen zaken aanlopen. Ook om via trainingen kennis over te dragen. Ik volgde een 2-jarige coachingsopleiding, managementopleidingen en een opleiding tot mediator. Daarbij ervaar ik steeds weer dat ik naast kennis overdragen, het vooral heel mooi vind als ik iemand ergens op een andere manier naar kan laten kijken.

Het duurde even, maar uiteindelijk besloot ik te gaan doen wat ik het liefste doe. Ik begon mijn eigen bedrijf als coach, trainer en mediator. Sindsdien geef ik communicatie en creatieve trainingen, veelal binnen de toeristische en de non profit-sector. Dat gaat van feedback geven tot sollicitatietrainingen en van mindmappen tot conflictbemiddeling. Ook los ik conflicten op als teamcoach, mediator en buurtbemiddelaar. Ook daar heb ik gemerkt dat de oplossing van een conflict binnen handbereik ligt, als het mensen lukt om ergens vanuit een andere kant naar te kijken.

En ik ben coach.
Als coach luister ik. Om te horen wat er wordt gezegd. En ook om ‘te horen’ wat er niet wordt gezegd. Ik vraag veel. Daarnaast zet ik regelmatig oefeningen in. De ene keer is dat een NLP of een systemische oefening, een andere keer oefenen we een lastig gesprek of geef ik een schrijfopdracht mee. Vaak stimuleren de oefeningen je, om van plek te wisselen om zo vanuit een ander perspectief naar een probleem of vraagstuk te kijken. Het doel daarbij is steeds; om je meer inzicht te laten krijgen en nieuw gedrag te kunnen oefenen. Zo kan je ‘achterwaarts begrijpen, om voorwaarts te kunnen leven.’

Spreekt haar verhaal jou aan en wil je meer over haar weten? Klik hier om haar profiel te bekijken, of kijk op onze website bij de locaties Alphen aan den Rijn, Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Zoeterwoude.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden