Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Coaching is er in alle soorten en maten. Life coaching,  loopbaan coaching, stress coaching en outplacement coaching zijn enkele voorbeelden van coaching die we bij GORTcoaching aanbieden. Mensen zoeken voornamelijk coaching vanuit een specifieke vraag of behoefte. Executive coaching is anders dan alle andere vormen van coaching, omdat het zich specifiek richt op mensen die een executive of ‘chief’ functie vervullen binnen een organisatie. Oftewel: mensen die de verantwoordelijkheid hebben om (bepaalde delen van) een organisatie te managen en de beslissingsbevoegdheid hebben om belangrijke, strategische en tactische beslissingen te maken. Deze mensen hebben een leidende rol binnen de organisatie; van een executive wordt een competentie leiderschapsstijl en een heldere bedrijfsvisie verwacht.

Wat zijn belangrijke thema’s binnen executive coaching?

Executive coaching is bovenal gericht op het versterken van persoonlijk en professioneel leiderschap. De executive coach begeleidt en ondersteunt in het definiëren, verduidelijken en realiseren van persoonlijke en professionele doelen. Elk individu is uniek en een executive coach zal het coachprogramma specifiek op de behoeften en vragen van de executive afstemmen. De executive coach heeft kennis van het bedrijfsleven en is op de hoogte van zowel de bedrijfskundige context als wetenschappelijke, psychologische methoden. Executive coaching focust zich op belangrijke thema’s voor de executive, met vragen als ‘Hoe vind ik een balans tussen controleren en delegeren?’,  ‘Hoe ga ik om met weerstand binnen de organisatie?’, ‘Hoe kan ik meer invloed uitoefenen op politieke of diplomatieke situaties?’ en ‘Hoe maak ik efficiënter gebruik van mijn krachten en competenties?’.

Hoe effectief is executive coaching?

Wetenschappelijk onderzoek toont meermaals de toegevoegde waarde en effectiviteit van executive coaching aan, voor zowel de executive en de organisatie (Thach, 2002; Stern, 2004). De executive coach helpt de executive zowel persoonlijke als professionele doelen te behalen. Hierdoor wordt de executive bewuster en competenter. Organisaties krijgen desgewenst meer betrokken executives met verbeterde leiderschapskwaliteiten en sterkere werkrelaties, wat resulteert in meer saamhorigheid en betere bedrijfsresultaten.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden