Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

In deze columns kan je een kijkje in het leven van de coaches van GORTcoaching nemen. De coaches zijn een heel belangrijk onderdeel van het GORTcoaching team en daarom willen we ze graag aan je voorstellen. Vandaag leer je coach Wim een beetje beter kennen.

Even kennismaken met Wim
“Verbinding? Het beginpunt ben je zelf!”

Ik ben Wim Aartsen, 49 jaar, gelukkig hertrouwd met Monique en we hebben samen 3 kinderen.  Ik werk de afgelopen 4 jaar als zelfstandig coach op het gebied van loopbaangeleiding, outplacement en tegenwoordig steeds meer personal coaching en daar ben ik erg blij mee. Ik heb gemerkt dat ik mensen kan helpen om na te denken over zichzelf en zich bewust te worden van hun drijfveren, van kwaliteiten die ze bezitten en inzetten (of niet), van hun valkuilen en belemmerende overtuigingen. Ik help hen eigenlijk een (vervolg)stap te zetten in hun persoonlijke- en loopbaanontwikkeling. Het is fijn te merken dat al mijn opgedane werk- en levenservaring hierbij goed bij van pas komen.

Ik heb niet – zoals veel van mijn collega’s bij GORT – een mensgerichte carrière start gehad. Ik ben financieel opgeleid (accountant en business controller) en ik heb 15 jaar als financial gewerkt. In dat werk haalde ik ook al veel meer voldoening uit het verbinden van mensen en daarmee resultaat boeken dan uit de financiële techniek.  In 2008 voelde ik steeds meer de behoefte om iets aan de ontwikkeling van anderen te kunnen bijdragen. Ik heb toen een loopbaancoach in de arm genomen, een bijzondere ervaring! Ik ben direct begonnen aan een opleiding tot loopbaancoach en (bijna tegelijkertijd) aan de (3-jarige) basisopleiding van het Instituut voor Toegepaste Integratieve Psychologie. Een half jaar later werkte ik als loopbaancoach bij Rijkswaterstaat, de start van een nieuwe carrière!

Mijn stijl van coachen is rustig, resultaatgericht en betrokken. Gesprekken met coachees zijn veilig en open. Ik vind het belangrijk dat coachees zich gezien voelen en ik confronteer ze waar nodig op een respectvolle en liefdevolle manier. Daarnaast vind ik het belangrijk dat coachees vanuit verbinding met zichzelf keuzes maken en richting vinden. Start van het traject is daarom altijd bewustwording realiseren ten aanzien van eigen kwaliteiten, drijfveren en eventueel belemmerende overtuigingen. Deze bewustwording leidt tot meer zelfvertrouwen over verandering van gedachten, het gedrag of de werkomgeving. Samen onderzoeken we wat werkt om positieve gedachten en gedrag (blijvend) te versterken en negatieve attitudes te verminderen. Daarbij stel ik de vragen en zet de instrumenten in die de coachee helpen hier actief mee aan het werk te gaan. Nuttige instrumenten hierbij zijn vaak: Transactionele Analyse, kernkwaliteiten, RET en oplossingsgerichte coaching.

Ik ben geïnteresseerd in wat anderen beweegt en in beweging brengt. De one-liner bovenaan de column (“Verbinding? het beginpunt ben je zelf!”) is iets wat ik heb geleerd en wat ik ook mijn coachees probeer mee te geven; je kunt pas verbinding maken met een ander als je eerst verbinding maakt met jezelf.  Je bewust worden van je eigen innerlijke wereld (verlangens, emoties, overtuigingen) en daarover vervolgens communiceren met de ander creëert echte verbinding met die ander. Momenteel haal ik veel inspiratie uit de opleiding Transactionele Analyse (over gedrag en communicatie tussen mensen) die ik volg. Met deze methodiek begeleid je mensen naar respectvol en liefdevol omgaan met zichzelf en anderen vanuit goed zelfmanagement, daar krijg ik wel energie van!

Spreekt zijn verhaal jou aan en wil je meer over Wim weten? Bekijk het profiel van coach Wim. Coach Wim coach op de locaties Den Haag en Rotterdam.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden