Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

In deze columns kan je een kijkje in het leven van de coaches van GORTcoaching nemen. De coaches zijn een heel belangrijk onderdeel van het GORTcoaching team en daarom willen we ze graag aan je voorstellen. Vandaag leer je coach Yolanthe een beetje beter kennen.

Even kennismaken met Yolanthe
“Wensen zijn voorgevoelens van hetgeen u in staat bent daadwerkelijk te realiseren.”   – Goethe

Ik ben Yolanthe de Goederen. Sinds 2001 ben ik loopbaancoach en heb mij van daaruit verder ontwikkeld tot personal coach. Een keuze waar ik tot op de dag van vandaag nog steeds heel blij mee ben. Voor mij is mijn werk als coach een belangrijke motor om zelf in beweging te blijven en mijzelf te blijven ontwikkelen. Ook het werken als zelfstandig ondernemer vraagt een continue afstemming tussen wat de markt vraagt van coaches en mijn eigen professionele dan wel persoonlijke ontwikkeling. Het vinden van mijn weg op de arbeidsmarkt, waarbij ik tegelijkertijd recht doe aan mijn eigen (ontwikkel)wensen is een continu proces.

Ik heb een man en twee fantastische puberdochters. Ik geniet van mijn pubers, om te zien hoe zij zich losmaken van mij als moeder en op eigen benen gaan staan. Het is mooi om te kunnen spelen met de rol die ik als moeder in dit losmaak proces inneem. Verder heb ik een fijn sociaal leven, waarbij we graag eten en drinken met vrienden en praten over het leven en werk. Ook geniet ik ervan om in mijn vrije tijd, die ik geneigd ben te weinig te nemen, te wandelen en (meditatief) hard te lopen.

Vanaf het begin van mijn loopbaan was ik vooral gefascineerd door hoe resultaten tot stand komen. Wat mij boeide was waarom sommige projecten als een trein liepen en andere spaak liepen. Wat gebeurt er dan tussen mensen? Hoe kon ik zelf zorgen dat ik mijzelf faciliteerde in plaats van saboteren, door ondermijnende oordelen te hebben over mijzelf of mijn werk. Dat hield mij bezig, veel meer dan de inhoud van mijn werk, als beleidsmedewerker op het vlak van milieu en ruimtelijke ordening. Na 10 jaar gewerkt te hebben als beleidsmedewerker heb ik de overstap naar de loopbaancoaching gemaakt. Juist het krijgen van een kindje gaf mij het vertrouwen en de energie om die stap te zetten. Op dat moment was de tijd rijp voor deze stap.

Sinds 2007 laat ik mij het meest inspireren door William Gijsen, een spiritueel coach, die in wezen aanhaakt bij de 2000 jaar oude gnostische visie. Dit is een op westerse leest geschoeide spirituele visie, waarbij het uitgangspunt is dat het goddelijke in jezelf zit en niet van buiten komt, zoals veel kerken verkondigen. Ik vind het altijd bijzonder om te merken hoe naadloos de aansluiting is met uitgangspunten die in de coaching heel gewoon zijn. Mij wordt vanuit deze visie een duidelijke ontwikkelweg aangereikt, waar ik goed mee uit de voeten kan. Door bewust te zijn van de levenslessen die ik nu tegenkom, ben ik beter in staat om mezelf hier ook echt in te storten en minder te haperen bij de drempel. Hierdoor ben ik een stuk moediger geworden dan ik voorheen was. De essentie is voor mij om in elke situatie die mij iets doet, me bewust te worden van wat mij emotioneel raakt en hier de nodige aandacht voor te hebben, te ontdekken wat ik hierin te leren heb,  na te gaan wat mijn intuïtieve gevoel daarover is en daar vervolgens het goede mee te doen. Het mooie van deze spirituele visie is,  dat er relatief veel aandacht is voor het realiseren van zaken in de materie en daarmee een stuk “aardser” dan veel spirituele levenswijzen. Dat vind ik persoonlijk heel prettig, want ik houd niet van zweverige spiritualiteit.

Ik help mensen om meer bewust te worden van hun situatie en van daaruit keuzes te maken en opnieuw richting te geven aan hun leven en werk. Mensen inzicht geven in hun situatie en ze bewust maken van hun blinde vlekken en mogelijkheden is waar ik van geniet. Vaak komen coachingsvragen aan het licht in relatie tot werksituaties, maar ze kunnen ook het raakvlak tussen werk en privé beslaan (zie ook maternity coaching). Ik kan je helpen bij het:

  • onderscheiden wat je belangrijk vindt, prioriteiten stellen en van daaruit keuzes maken.
  • bewust worden van wat je nodig hebt en wat je al in huis hebt om je doel te realiseren.
  • versterken van zelfvertrouwen. Veel mensen, en vooral vrouwen, kunnen veel meer dan ze denken. Het is zaak om jezelf daarin op waarde te schatten en ook goed te positioneren in je (werk)omgeving, zodat je op een respectvolle manier (naar jezelf en de ander) het gesprek aan kunt gaan.
  • omgaan met stress, de wirwar van emoties en gevoelens die de stress veelal oproept. Daarbij maak ik ook gebruik van laagdrempelige ademhalingstechnieken.
  • vinden van een passende baan, die bij je past. Daarbij is het belangrijk om helder te krijgen wat je precies zoekt en vervolgens daar een passende arbeidsmarktbenadering voor te ontwikkelen. Dit kan met behulp van een up-to-date cv, inzet van Linkedin, voorbereiding op netwerk- en sollicitatiegesprekken. Kortom, alles wat je nodig hebt om die nieuwe baan te veroveren.

Spreekt haar verhaal jou aan en wil je meer over haar weten? Dan kun je op onze website bij de locaties Culemborg, Doorn, Nieuwegein, Wijk bij Duurstede, Woerden en Zeist haar volledige profiel bekijken.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden