Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Onderzoek van Lancester en Stead wijst uit dat individuele gedragscounseling kan helpen bij het stoppen met roken. Tevens verkleint counseling de kans op een terugval in het oude patroon. Rokers die willen stoppen met roken kunnen bij GORTcoaching contact opnemen met een counselor die hen gedurende het hele stopproces begeleid en helpt om het stoppen zo goed mogelijk te laten verlopen. De counselor, of coach, kan gericht advies geven over de beste stopmethode voor u en ondersteund u tijdens het hele proces. Hierbij is de effectiviteit van het proces afhankelijk van de intensiteit van het contact met uw counselor. Om de kansen te vergroten dat uw stoppen met roken succesvol verloopt, geeft GORTcoaching u de volgende handvatten:

  • Prik een datum om te stoppen met roken. U heeft een betere kans om te stoppen met roken als u hiervoor een specifieke startdag inplant.
  • Herken gevaarlijke situaties. Pas op met gebeurtenissen, gevoelens en activiteiten die uw behoefte aan een sigaret vergroten. Zo kan het voor sommige mensen verstandig zijn om contact met andere rokers te vermijden, weinig alcohol te drinken en ‘s ochtends geen koffie te drinken bij het ontbijt.
  • Ontwikkel copingstrategieën. Vind en oefen met manieren om de drang naar een sigaret te controleren. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden door afleiding te zoeken of uw levensstijl minder stressvol in te richten.
  • Blijf up to date. Vergaar zo veel mogelijk kennis over roken, de gevaren en de beste manieren om te stoppen met roken. Wist u bijvoorbeeld dat nicotine uw lichaam al binnen 3 dagen heeft verlaten en dat uw lichaam zich na 3 weken rookvrij al begint te herstellen?
  • Maak uw huis en auto tabakvrij. Verwijder sigaretten, aanstekers, lucifers en asbakken zodat er zo min mogelijk associaties zijn met roken.
  • Maak gebruik van uw sociale netwerk. Vraag om hulp van uw familie en vrienden. Praat met anderen over uw zorgen en het stopproces.

Wilt u ook niet langer slachtoffer zijn van uw verslaving? Plan dan nu direct een gratis oriëntatiegesprek in.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden