Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

In deze columns kan je een kijkje in het leven van de coaches van GORTcoaching nemen. De coaches zijn een heel belangrijk onderdeel van het GORTcoaching team en daarom willen we ze graag aan je voorstellen. Vandaag leer je coach Pascal een beetje beter kennen.

Even kennismaken met Pascal
“In jedem Anfang wohnt ein Zauber inne”

Ik ben Pascal van der Steen, coach, 43 jaar oud. Ik woon samen met mijn vrouw en dochter in het mooie maasdorp Herten. Mijn roots liggen in Roermond en ik voel me erg verbonden met de midden-Limburgse cultuur. Ik voel mij bevoorrecht om in dit Bourgondische gedeelte van Nederland te mogen wonen.

Bij GORTcoaching begeleid ik in de regio’s Roermond en Sittard mensen met loopbaan-, levens– en stressgerelateerde coachvragen. Vaak zijn dat dertigers, die worstelen met de ingrijpende keuzes die bepalen hoe zij hun werk en leven inrichten. Ook begeleid ik regelmatig hulpverleners en andere mensen die merken dat zij te veel van zichzelf aan anderen geven. In het algemeen zijn het mensen die merken dat zij erg hun best doen, maar het leven niet ten volle leven.

Ik heb altijd veel interesse gehad in mensen en hun beweegredenen. Door mijn lange carrière in de hulpverlening heb ik met veel verschillende doelgroepen gewerkt. Van de nachtopvang met daklozen tot de forensische psychiatrie. Na een tijd wilde ik me echter verder verdiepen in de individuele begeleiding. In 2006 kwam Psychodidact op mijn pad, een erkend opleidingsinstituut dat opleidt tot counselor. Na het afronden van alle opleidingen van het instituut, ben ik als mentor aan de opleiding verbonden en begeleid ik HBO-studenten op weg naar hun afstuderen. Voor thuisstudie-organisatie NHA werk ik in een soortgelijke functie. Naast coach bij GORTcoaching ben ik ook eigenaar van mijn eigen counselingspraktijk.

Lange tijd heb ik bovenstaande activiteiten gecombineerd met mijn werk in de psychiatrie. In het voorjaar van 2015 heb ik besloten om me helemaal te richten op mijn passie, coaching. Na lange tijd in vast dienstverband voelde dit als een spannende stap, want ik nam afscheid van veel zekerheden. In mijn leven als coach wil ik het volgende uitdragen: “Practice what you preach”.

Dit sluit naadloos aan bij mijn stijl van coachen. Vanuit een open nieuwsgierigheid op zoek gaan naar eigen drijfveren. Gaan onderzoeken waar je echte passie ligt en met doelgerichte actie hieraan invulling geven. Zodat je richting geeft aan een waardevol leven. Als mens houden we ons vaak vast aan onze onzekerheden: “Veel mensen zijn er liever zeker van dat ze ongelukkig zijn, dan risico lopen om gelukkig te worden.” Vaak kan er pas een nieuwe richting ontstaan wanneer je het oude loslaat.

Geïnspireerd word ik door de mensen in mijn omgeving. Zoals mijn dochtertje die op haar manier naar de wereld kijkt, zo mindful. Een goed boek dat de juiste snaar raakt. De mooie vakantie naar Thailand of een persoon bij het televisieprogramma “Ik Vertrek” die alles achter zich durft te laten. Misschien is de essentie wel dat elk mens een inspiratiebron kan zijn voor de ander.

Een andere grote inspiratiebron is de werkwijze van Rus Harris, ACT (Acceptance and Commitment Therapy). Voor mij omvat deze methode het beste van twee werelden; het is een evidence based therapie die een duidelijke verankering heeft in de Oosterse filosofie. Het is een werkvorm die op een laagdrempelige wijze, met metaforen en humor, de essentie van je ‘zijn’ kan bereiken.

Ik geniet van de mooie resultaten in de coaching met ACT. Als ik mensen kan uitnodigen uit het hoofd te komen en in het leven te stappen. Het leven te ervaren zoals het is! Dat zijn de momenten dat alles klopt.

Spreekt zijn verhaal jou aan en wil je meer over hem weten? Klik hier om Pascal z’n profiel te bekijken, of kijk op onze website bij de locaties Roermond en Sittard.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden