Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Life coach opleiding

Een relatief nieuwe tak van coaching maakt langzaam zijn intrede in Nederland: Life Coach. Deze vorm van coaching is al langer populair in de Verenigde Staten. Maar wat is een life coach nou precies? En kan ik ook een life coach worden?

Er zijn verschillende soorten manieren van coachen, zoals: loopbaancoaching, leiderschapscoaching, burn-out coaching en teamcoaching, om enkele voorbeelden te geven. Bovenstaande (en andere) methodes van coachen helpen een persoon vaak verder met een bepaalde hulpvraag. Deze is vaak gerelateerd aan de werksituatie van een coachee. Tijdens een loopbaancoach-traject kan er bijvoorbeeld samen met de coach gezocht worden hoe iemand weer zin heeft om naar zijn werk te gaan of helpen bij het zetten van nieuwe stappen naar een nieuwe baan.

Wat is een life coach?

Waar er bij bovenstaande vraagstukken vaak wordt stilgestaan bij een specifieke vraag of uitdaging, kijkt een life coach naar het ‘volledige plaatje’. Er wordt gekeken wie je bent als persoon, wat je wilt in je leven en hoe je dit zou kunnen bereiken. Ook wanneer de coachee een hulpvraag heeft met betrekking op de werksituatie zal de life coach aandacht besteden aan je privé situatie. Life coaching is bovendien niet alleen handig wanneer je op een probleem stuit, het kan ook erg nuttig zijn wanneer juist alles op rolletjes verloopt. Zoals een bedrijf ook in tijden dat het goed gaat blijft kijken hoe het beter kan en welke uitdagingen er mogelijk in het verschiet liggen, kan een life coach je helpen je voor te bereiden op mogelijke uitdagingen.

Hoe kan ik zelf een Life Coach worden?
Er zijn verschillende manieren waarop je zelf een life coach kan worden. Allereerst heb je nodig:
– een gezonde dosis levenservaring
– communicatieve vaardigheden
– de wens om mensen te helpen!

Coach opleiding

Daarnaast zijn er meerdere opleidingen beschikbaar die je helpen bij het ontwikkelen van deze vaardigheden. Verder zal je tijdens zo’n opleiding leren hoe je verschillende methodieken kan toepassen en hoe je de juiste vragen kan stellen. GORTcoaching biedt een aantal opleidingen aan die je kunnen helpen je eerste, of verdiepende stappen te zetten in jouw coach carrière. Tijdens de opleidingen leer je de basis of gevorderde coachingsvaardigheden, ontwikkel je eigen coachstijl, krijg je begrip van je eigen normen en waarden en nog veel meer! Meer weten? Neem dan eens een kijkje naar onze coachopleidingen.

Wil je graag zelf een keer gecoacht worden door een life coach? Plan dan een gratis oriëntatiegesprek in met een van onze life coaches door heel Nederland.

Bekijk een onze life coaches bij u in de buurt:


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden