Kies jouw coach
Bij GORT®coaching ben je verzekerd van kwaliteit: al onze coaches voldoen aan meer dan 20 strikte kwaliteitsnormen.
Hulp nodig met inplannen?
Kies hier jouw coach
Je vindt bij ons uitsluitend gecertificeerde professionals. Lees hier alles over de tarieven & vergoedingsmogelijkheden.
Kom je er zelf niet uit? Wij helpen je graag! – ☏ 088 170 1500
Enthousiast, eerlijk, analyserend en resultaatgericht.
Enthousiast, eerlijk, analyserend en resultaatgericht.
Is een coach onmisbaar voor werkende professionals?
Als werkende professional ben je vaak druk met je carrière, maar het kan moeilijk zijn om alles in balans te houden. Een coach kan je helpen bij het navigeren door uitdagingen in je werk, persoonlijke leven, en bij het ontwikkelen van jouw volledige potentieel. Of je nu zoekt naar meer focus, betere werk-privébalans, of strategieën om je leiderschap te versterken, een coach biedt begeleiding die je helpt om obstakels te overwinnen en je doelen te realiseren.
Wat Kan Een Coach Voor Jou Betekenen?
- Verheldering en focus: Coaching helpt je om helder te krijgen wat voor jou belangrijk is, zodat je met focus en vertrouwen je volgende stap kunt zetten.
- Beter beslissingen nemen: Een coach helpt je om met een frisse blik naar je situatie te kijken, wat je in staat stelt weloverwogen keuzes te maken.
- Verbeterde prestaties: Door coaching verbeter je je prestaties zowel in je carrière als in je persoonlijke leven. Je leert technieken die je helpen om je beste zelf naar voren te brengen.
Top 20 Meest genoemde redenen om een coach te nemen
- Op zoek naar een nieuwe uitdaging in leven/werk.
- Werkgerelateerde burn-out.
- Zelfvertrouwen, timemanagement, voor mezelf opkomen.
- Stress door dreigend ontslag.
- Competenties in kaart brengen.
- Moeite ondervinden bij het solliciteren.
- Moeite met focussen.
- Rijk willen worden van talenten.
- Leiderspositie willen verwerven door duidelijker/assertiever communiceren.
- Missen van inspiratie en motivatie.
- Leiding niet durven te nemen maar wel de rol gekregen.
- Niet lekker in hun vel zitten.
- Geen voldoening meer vinden in baan vinden en niet weten wat ze wel willen.
- Mensen met een outplacement budget die graag begeleiding willen met het vervolg van hun loopbaan.
- Quarterlife crisis: net afgestudeerd of een aantal jaar aan het werk, wat wil ik?
- Werkzoekenden. Al tijden werkloos. Hulp met cv & sollicitatie nodig.
- Loopbaanadvisering / heroriëntatie.
- Psychische & lichamelijke klachten door stress. Huisarts kan klachten niet medisch verklaren.
- Managers die moeite hebben met communicatie en die graag bepaalde capaciteiten willen ontwikkelen.
- Mensen die life coaching willen om meer uit hun leven of werk te halen. Is dit alles? Gemotiveerd om te ontwikkelen.
Tips voor het kiezen van de perfecte coach
Het kiezen van de juiste coach is een persoonlijke beslissing, die sterk afhangt van je eigen behoeften, voorkeuren en doelen. Hier zijn een paar tips om je te helpen bij deze belangrijke keuze:
- Definieer je doelen alvast: Weet wat je wilt bereiken met coaching. Dit zal je helpen om te zoeken naar coaches die ervaring hebben met soortgelijke uitdagingen of doelen.
- Onderzoek de specialisaties van de coach: Elke coach heeft een unieke set van specialisaties en expertisegebieden. Kies een coach wiens specialisaties passen bij je behoeften en doelen.
- Lees het gehele profiel door van de coach: De manier waarop een coach communiceert is belangrijk voor het opbouwen van een effectieve coach-cliëntrelatie. Luister naar je gevoel bij het lezen van het profiel, vaak weet je gelijk of dit gaat werken voor je.
- Plan een oriëntatiegesprek: Dit geeft je de kans om de coach beter te leren kennen en om te zien of je je comfortabel voelt bij hem of haar.
- Luister naar je intuïtie bij het gratis oriëntatiegesprek: Je intuïtie kan je waardevolle inzichten geven bij het kiezen van de juiste coach. Als je je op je gemak voelt bij een coach en het gevoel hebt dat hij of zij je echt begrijpt en ondersteunt, dan is dat een goed teken.
Onthoud dat het kiezen van de juiste coach een proces is. Neem de tijd om je opties te overwegen en vertrouw op je eigen oordeel.
Welk type coach Past het beste bij jou?
Bij GORTcoaching bieden we coachingstrajecten die precies passen bij jouw doelen en behoeften. Hieronder vind je voorbeelden van coaching die wij aanbieden, en hoe ze aansluiten bij verschillende doelstellingen:
Burn-out Coach
Voor wie? Als je merkt dat stress je werk- of privéleven negatief beïnvloedt, of als je herstellende bent van een burn-out.
Wat je kunt verwachten: Begeleiding om stress /burn-out-coach/te verminderen, burn-out te voorkomen en je balans te herstellen.
Executive Coach
Voor wie? Leidinggevenden of senior professionals die hun zakelijke en persoonlijke kwaliteiten willen versterken en strategisch willen groeien.
Wat je kunt verwachten: Een zeer ervaren coach die ook op senior niveau in het bedrijfsleven heeft gewerkt. Daardoor je jij jezelf zijn en echt aan de slag gaan met jouw zakelijke en persoonlijke uitdagingen.
Life Coach
Voor wie? Professionals die meer richting, balans en zelfvertrouwen in hun leven willen vinden.
Wat je kunt verwachten: Begeleiding om je doelen te verduidelijken, persoonlijke obstakels te overwinnen en je leven in de gewenste richting te sturen.
Loopbaancoach
Voor wie? Professionals die behoefte hebben aan zelfinzicht, bijvoorbeeld bij het maken van belangrijke carrièrekeuzes of het ontdekken van een nieuw carrière pad.
Wat je kunt verwachten: Coaching die je helpt je sterke punten, drijfveren en waarden te ontdekken, zodat je bewustere keuzes kunt maken in je loopbaan.
Sollicitatiebegeleiding
Voor wie? Professionals die zich willen voorbereiden op een sollicitatie of hun carrière willen versnellen door een nieuwe functie.
Wat je kunt verwachten: Begeleiding bij het optimaliseren van je CV, het verbeteren van je sollicitatievaardigheden en het voorbereiden van een krachtig sollicitatiegesprek.
Wat betekenen de niveaus?
Lees hier wat het verschil is tussen een nieuwe, medior, senior en top-level coach.
- Een nieuwe coach/psycholoog heeft tot 2 jaar werkervaring.
- Een medior coach/psycholoog heeft 2 tot 7 jaar werkervaring.
- Beide niveaus hebben op practitioner niveau een opleiding afgerond en doen aan bijscholing, professionalisering en intervisie.
- Lees hier over de tarieven & vergoedingsmogelijkheden.
- Alle senior coaches en psychologen hebben een senior accreditatie niveau met meer dan 5 jaar werkervaring.
- Senior niveau is de meest gekozen optie door werkende professionals. Wij hebben al voor meer dan 20.000 klanten waardevolle coachtrajecten mogen verzorgen.
- Lees hier over de tarieven & vergoedingsmogelijkheden.
- Top-level coaches en psychologen zijn senior/master geaccrediteerd, minimaal 10 jaar werkervaring en hebben minimaal 1 jaar zeer bovengemiddelde gepresteerd op evaluatieformulieren en andere GORT® KPI's.
- Tevens is een top-level coach/psycholoog een goede sparringpartner op management niveau.
- Top-level wordt vaker gekozen door: managers, artsen, directie, advocaten, ondernemers, CFO’s, bankmedewerkers en IT-specialisten.
- Lees hier over de tarieven & vergoedingsmogelijkheden.
Onze beloften aan jou
Alle GORTcoaches zijn meervoudig gediplomeerd. Wij zijn het enige coachbureau in Nederland waar alle senior en top-level coaches op senior niveau NOBCO/ICF zijn gecertificeerd.
Uit liefde voor dit vak helpt onze kwaliteitsmanager de coaches de kwaliteit op 20 punten continu te verbeteren zodat jij altijd de allerbeste coaching krijgt!
Wij garanderen jou: ”Jouw coachgesprekken bij GORTcoaching zijn gewoon waanzinnig goed of je krijgt je geld terug”. 100% risico vrij. We ♥ coaching!
zo werkt het GRATIS oriëntatiegesprek met de coach
Het oriëntatiegesprek is vaak een fijne stap in je zoektocht naar de juiste coach. Tijdens de kennismaking leer je elkaar beter kennen en ontdek je of de klik tussen jou en de coach goed is. Dit gesprek biedt de ruimte om jouw doelen, behoeften en verwachtingen te bespreken. Tegelijkertijd legt de coach zijn of haar werkwijze en methoden uit. Heb je vragen over de ervaring of het specialisme van de coach, of hoe hij of zij jou het beste kan ondersteunen? Het oriëntatiegesprek is het perfecte moment om al je vragen te stellen en een weloverwogen keuze te maken.
Is er een klik tussen jou en de coach?
Het oriëntatiegesprek is het moment om aan te voelen of er een klik is tussen jou en de coach. Een goede coach-cliënt relatie is gebaseerd op vertrouwen en wederzijds respect, en dat begint met een positieve ‘klik’. Wees open en eerlijk tegen je coach en vertel je coach welke doelen je wilt behalen. De coach is er om jou te ondersteunen en dat moet helemaal goed voelen.
Wat te doen als je merkt dat de coach niet bij je past?
Het kiezen van een coach is een persoonlijke beslissing. Het kan voorkomen dat je je realiseert dat de gekozen coach niet helemaal bij je past. Dit is volkomen normaal. Wij moedigen jou aan om, als de huidige match niet goed voelt, contact op te nemen met ons via 088 170 1500. We gaan dan samen op zoek naar een betere match binnen ons netwerk van coaches. Het kiezen van de juiste coach om jou te ondersteunen is een belangrijk onderdeel van het uiteindelijke coachtraject. Neem de tijd die je nodig hebt om de juiste persoon te vinden.
Praktische informatie
Bij GORTcoaching zorgen we ervoor dat jouw coachtraject effectief verloopt. Dit is wat je kunt verwachten:
- Duur van het traject: Het coachingstraject bestaat meestal uit 5 tot 10 sessies, afhankelijk van je doelen. Sessies vinden vaak om de 2-3 weken plaats, zodat je genoeg tijd hebt om te reflecteren.
- Sessie lengte: Elke coachsessie duurt gem. tussen de 1 en 1,5 uur. Powercoaching duurt 2 uur per sessie. De lengte van je sessies kan je in overleg met je coach vaststellen.
- Locatie: De sessies kunnen zowel binnen als buiten plaatsvinden. Sommige coaches bieden wandelcoaching aan, wat kan helpen om helder te denken in een natuurlijke omgeving.
- Kosten: Het oriëntatiegesprek is altijd gratis en vrijblijvend. De kosten en vergoedingsmogelijkheden kan je hier vinden.
- Methodieken: We maken gebruik van diverse bewezen methodieken, afgestemd op jouw behoeften, zoals EFT, ACT, Mindfulness of CGT. Als je een specifieke voorkeur hebt, kun je deze selecteren in het filter.
- Evaluatie: Aan het einde van het traject evalueren we samen je voortgang en doelen. Indien gewenst, kun je na verloop van tijd een follow-up gesprek inplannen.
Wij zorgen ervoor dat je altijd de juiste ondersteuning krijgt en dat jouw coachtraject voor jouw werkt!
Tips voor de voorbereiding op je eerste coachingssessie
Jij hebt je coach gevonden en gaat starten met het coachtraject. Een goede voorbereiding kan je helpen het meeste uit deze ervaring te halen. Hier zijn enkele tips om je voor te bereiden op je eerste sessie:
Reflecteer alvast op je doelen
Waarom heb je besloten om coaching te zoeken? Wat wil je bereiken? Het hebben van duidelijke doelen en deze opschrijven voor je eerste sessie zal jou en de coach helpen om er een succes van te kunnen maken. Als je geen idee hebt wat je doelen zijn, kan je tijdens de eerste sessie deze verhelderen met de coach.
Sta open voor het proces
Coaching gaat vaak over het verkennen van nieuwe ideeën en perspectieven. Het is belangrijk om open te staan voor nieuwe mogelijkheden en bereid te zijn om uit je comfortzone te stappen.
wees actief Na de sessie
Om het maximale uit coaching te halen, kan je het beste veel nadenken over jouw doelen na en voor de sessies. Denk dan aan podcasts luisteren, een dagboek bijhouden en de coach om oefeningen vragen tussen de sessies door. Zo blijf je in beweging en vergroot je de impact van de coaching.
Verandering kost tijd
Houd er rekening mee dat verandering tijd kost. Niet alles hoeft gelijk in een sessie opgelost te zijn. Het kan even duren voordat je de resultaten van je inzichten en acties ziet, dus heb geduld met jezelf en het proces. Gun jezelf de tijd om tot het juiste inzicht te komen.
Alvast aan de slag? Download deze oefeningen!
Of luister deze podcasts
Ervaringen uit de praktijk
de wetenschap en coaching
Mocht de wetenschappelijke kant van coaching je interesse hebben, kunnen we dit boek aanraden: The Wiley-Blackwell Handbook of the Psychology of Coaching and Mentoring. Dit is het basisboek die wetenschappelijk opgeleide psychologen gebruiken bij hun studie en waar de meeste onderzoeken over de effecten van coaching in staan.
Samengevat heeft wetenschappelijk onderzoek herhaaldelijk aangetoond dat coaching sterke positieve effecten heeft. Zo heeft het op positieve wijze invloed op prestaties en vaardigheden, coping, welzijn, werkhouding en zelfregulatie. Coaching heeft invloed op:
- Vermindering van psychische klachten als stress en burn-out.
- Toename van positieve gevoelens zoals tevredenheid met het werk.
- Bevordering van vaardigheden en de effectiviteit van professionals. Bijvoorbeeld op gebied van studievaardigheden, het bereiken van doelen en effectief leiderschap.
Bron: Theeboom, T., Beersma, B., & van Vianen, A. E. (2014). Does coaching work? A meta-analysis on the effects of coaching on individual level outcomes in an organizational context.
Het effect van coaching op mentale gezondheid
Wetenschappelijk onderzoek (Theeboom, Beersma, & Van Vianen, 2014) toont aan dat coaching aanzienlijke voordelen biedt op mentaal en professioneel vlak. Het helpt niet alleen bij het verminderen van stress en burn-out, maar draagt ook bij aan een groter gevoel van welzijn en effectiviteit.
Stressvermindering en Mentale Balans
Coaching biedt een veilige ruimte om zorgen en angsten te bespreken en strategieën te leren om stress te beheersen. Dit kan psychische klachten verminderen en bijdragen aan een gezondere balans tussen werk en privé.
Persoonlijke Groei en Zelfvertrouwen
Coaching bevordert zelfvertrouwen, zelfkennis en het stellen van grenzen. Het ondersteunt je bij het identificeren van waarden en het ontwikkelen van vaardigheden, wat leidt tot een groter gevoel van tevredenheid en controle over je leven.
Carrièreontwikkeling en Effectiviteit
Door inzicht te bieden in sterke punten en doelen, helpt coaching je prestaties en leiderschap te verbeteren. Dit maakt het een krachtig instrument voor zowel persoonlijke als professionele groei.
Specifieke Technieken voor Stressbeheersing
Veel coaches maken gebruik van technieken zoals mindfulness om stress te verminderen en veerkracht op te bouwen. Hoewel coaching zeer effectief kan zijn, is het geen vervanging voor therapie bij ernstige psychische klachten.
Wil je ontdekken hoe coaching jou kan helpen? Bij GORTcoaching staan we klaar om je te begeleiden naar een gezonder, gelukkiger en succesvoller leven.
Ervaringen met coaching bij GORT®
HEB JE NOG VRAGEN?
Ik kan je helpen om de juiste coach uit te zoeken en telefonisch een gratis oriëntatiegesprek voor je inplannen.
088 170 1500
Ik help je graag!
Onze locaties
- Aalst
- Alphen
- Asten
- Bavel
- Bergen-op-zoom
- Berghem
- Best
- Biezenmortel
- Boxmeer
- Boxtel
- Breda
- Den Bosch
- Dongen
- Dorst
- Drunen
- Eindhoven
- Etten-Leur
- Geffen
- Geldrop
- Gemonde
- Goirle
- Heeze
- Helmond
- Helvoirt
- Hoogerheide
- Kaatsheuvel
- Langenboom
- Loon-op-Zand
- Maarheeze
- Mierlo
- Aalsmeer
- Akersloot
- Alkmaar
- Amstelveen
- Amsterdam
- Amsterdam-centrum
- Amsterdam-noord
- Amsterdam-oost
- Amsterdam-west
- Amsterdam-zuid
- Amsterdam-zuidoost
- Badhoevedorp
- Beverwijk
- Blaricum
- Bloemendaal
- Bovenkarspel
- Bussum
- Castricum
- Den Helder
- Diemen
- Driemond
- Egmond-Binnen
- Groet
- Haarlem
- Heemskerk
- Heemstede
- Heerhugowaard
- Hilversum
- Apeldoorn
- Arnhem
- Barneveld
- Beneden-Leeuwen
- Bennekom
- Beuningen
- Buren
- Culemborg
- Dieren
- Doesburg
- Doetinchem
- Duiven
- Ede
- Eefde
- Ellecom
- Elst
- Epe
- Erichem
- Ermelo
- Gelderland
- Geldermalsen
- Gendt
- Groesbeek
- Harderwijk
- Hattem
- Hoenderloo
- Huissen
- Klarenbeek
- Alphen aan den Rijn
- Barendrecht
- Benthuizen
- Bergschenhoek
- Bodegraven
- Brielle
- Capelle aan den IJssel
- De Zilk
- Delfgauw
- Delft
- Den Haag
- Dordrecht
- Gorinchem
- Gouda
- Katwijk
- Katwijk aan zee
- Krimpenerwaard
- Leiden
- Leiderdorp
- Lisse
- Maassluis
- Middelharnis
- Naaldwijk
- Noordwijk
- Numansdorp
- Oegstgeest
- Oud-Beijerland
- Pijnacker
Lees verder
Veelgestelde vragen over coaching
Zijn alle coaches bij GORT gecertificeerd?
Wanneer we spreken over onze gecertificeerde coaches, betekent dit dat elke coach bij GORTcoaching een formele opleiding en certificering in coaching heeft ontvangen van erkende instituten. Ze hebben uitgebreide training ondergaan in coaching technieken, ethiek en best practices. Daarnaast blijven onze coaches zich voortdurend bijscholen en houden ze de nieuwste ontwikkelingen en onderzoeken in het veld bij om de kwaliteit en effectiviteit van hun coaching te waarborgen. De combinatie van evidence based coaching en gecertificeerde coaches zorgt ervoor dat je bij GORTcoaching de best mogelijke ondersteuning krijgt voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Het biedt je de zekerheid dat de geboden coaching gebaseerd is op bewezen effectieve methodes en wordt uitgevoerd door gekwalificeerde en ervaren professionals.
Hoe gaat GORTcoaching om met vertrouwelijkheid?
Bij GORTcoaching nemen we vertrouwelijkheid zeer serieus. Alles wat tijdens de coaching sessies wordt besproken, blijft strikt tussen de coach en de coachee. Je kan je vertrouwelijkheid nog extra vergroten door te vragen of jouw psycholoog/coach geen digitale inhoudelijke aantekeningen maakt over jou en door zelf geen inhoudelijke zaken via de email te versturen naar jouw psycholoog/coach. Maak het bespreekbaar en zorg ervoor dat jij je veilig en ondersteund kan voelen om open en eerlijk te zijn tijdens het traject. Ook als je werkgever het traject betaalt, is het alleen mogelijk om de specifieke informatie over jou te delen waar jij toestemming voor geeft.
Kan coaching bij GORTcoaching helpen bij stressmanagement?
Ja, coaching bij GORTcoaching kan zeker helpen bij stressmanagement. Onze coaches zijn ervaren in het werken met coachees die worstelen met stress en kunnen tools en technieken bieden om stress beter te begrijpen en te beheersen. Dit kan variëren van het leren van ontspanningstechnieken en mindfulness, tot het herkennen van stresssignalen en het maken van aanpassingen in levensstijl. Kies dan in het filter voor een coach met de specialisatie ”stress” of ”burn-out”.
Hoe verschillend zijn de coaching trajecten?
Elk coaching traject is uniek en wordt op maat gemaakt om te voldoen aan de individuele behoeften en doelen van de coachee. Dit betekent dat de duur, frequentie, doelen, gebruikte technieken en focus van het traject sterk kunnen variëren van persoon tot persoon. Dit zorgt ervoor dat het coaching traject niet alleen effectief is, maar ook relevant en betekenisvol voor de coachee.
Is coaching bij GORTcoaching life-changing?
Coaching bij GORTcoaching kan zeker life-changing zijn. Het is een krachtig proces dat je kan helpen om diepgaande inzichten te verkrijgen, zelfbewustzijn te vergroten, belemmerende overtuigingen te doorbreken en effectieve strategieën te ontwikkelen om je doelen te bereiken. Velen ervaren significante veranderingen in hun persoonlijke en professionele leven, waaronder verbeterde relaties, verhoogde productiviteit, meer zelfvertrouwen en een groter gevoel van welzijn. Wel is het belangrijk te begrijpen dat het uiteindelijke resultaat ook afhankelijk is van de inzet en bereidheid van de coachee om veranderingen te zien en actie te ondernemen.
Hoe effectief is coaching bij GORTcoaching?
De effectiviteit van coaching bij GORTcoaching kan worden aangetoond door de positieve feedback van onze voormalige coachees. Velen hebben aanzienlijke vooruitgang geboekt in hun persoonlijke en professionele leven als gevolg van hun coaching traject. De effectiviteit van coaching hangt ook af van de bereidheid en betrokkenheid van de coachee. Om de beste resultaten te bereiken, is het belangrijk om actief deel te nemen aan het proces, open te staan voor feedback en bereid te zijn om veranderingen aan te brengen waar nodig.
GORTcoaching biedt evidence-based coaching aan, wat betekent dat?
Bij GORTcoaching betekent evidence-based coaching dat onze aanpak gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek en bewezen effectieve methodieken. In plaats van te steunen op losse verhalen of persoonlijke indrukken, baseren we onze coaching methodes en strategieën op duidelijk aantoonbaar bewijs en degelijk uitgevoerd onderzoek. Dit betekent dat onze coaching niet alleen effectief is, maar ook betrouwbaar en valide.
Waarom zou ik voor GORTcoaching kiezen?
We hebben een team van professionele, ervaren en gecertificeerde coaches die gebruik maken van beproefde coaching methodieken. Onze coaches zorgen altijd voor een veilige en vertrouwde omgeving, zodat je je comfortabel voelt om open en eerlijk te zijn tijdens je coaching sessies. Bij GORTcoaching streven we ernaar om onze coaching trajecten zo persoonlijk en individueel mogelijk te maken, waarbij we rekening houden met jouw unieke behoeften, doelen en omstandigheden.
Voor wie is GORTcoaching bedoeld?
GORTcoaching is bedoeld voor iedereen die behoefte heeft aan persoonlijke of professionele groei. Het maakt niet uit wie je bent of wat je doet, GORTcoaching heeft ervaren coaches die je begeleiden in je proces. De coaching is ook geschikt voor bedrijven die streven naar teamontwikkeling, betere communicatie, of het aanpakken van specifieke uitdagingen binnen de organisatie. Door de brede reeks coaching specialiteiten en de diverse achtergronden van onze coaches, bieden we op maat gemaakte trajecten aan die aan ieders unieke behoefte voldoen.
Wat is het doel van coaching?
Het doel van coaching bij GORTcoaching is om individuen en teams te helpen bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Via coaching kunnen mensen obstakels overwinnen en doelen bereiken die ze voor ogen hebben. GORTcoaching maakt dit mogelijk door een veilige en ondersteunende omgeving te creëren waarin de coachee (de persoon die gecoacht wordt) gestimuleerd wordt om zelfreflectie te beoefenen, nieuwe inzichten te verkrijgen en actie te ondernemen.
Biedt GORTcoaching ook relatietherapie aan?
Bij GORTcoaching wordt ook relatietherapie aangeboden. Een relatietherapeut is een professional die gespecialiseerd is in het begeleiden van koppels die problemen ervaren in hun relatie. Het verbeteren van de communicatie, het oplossen van conflicten en het versterken van de emotionele band staan hierbij centraal. Relatietherapie is geschikt voor koppels die te maken hebben (gehad) met ontrouw, verlies van intimiteit, ruzies, verschillende verwachtingen of levensfases. Daarnaast is relatietherapie ook nuttig voor koppels die hun relatie willen verbeteren of verdiepen.
Wat is het verschil tussen coaching en therapie?
Coaching en therapie verschillen in visie, werkwijze en doelen. Een coach begeleidt mensen naar verandering. Vaak is er dan ook bij coaching sprake van een ontwikkelingsvraag, waar vervolgens doelen aan worden gekoppeld. Voorbeelden hiervan zijn doelen op het gebied van persoonlijke en professionele vaardigheden. Een coach reikt je handvatten aan om vooruit te gaan. Een coaching traject is daarom ook meer toekomstgericht dan therapie.
Therapie daarentegen, behandelt vaak dieperliggende psychische problemen en is meer gericht op het helen en begrijpen van het verleden. De focus ligt meer op het verhelpen van mentale blokkades of psychische klachten. Het is belangrijk op te merken dat de coaches van GORTcoaching geen therapeuten zijn en dat, hoewel coaching helend kan zijn, het geen vervanging is voor therapie als er sprake is van serieuze mentale gezondheidsproblemen.
Wat als ik niet tevreden ben met mijn coach of het coaching traject?
Bij GORTcoaching is het belangrijk voor ons dat je je comfortabel voelt bij je coach en tevreden bent met het coaching traject. Mocht je om welke reden dan ook ontevreden zijn, dan moedigen we je aan om dit te bespreken met onze kwaliteitsmanager 088 170 1500. We zullen er alles aan doen om eventuele problemen aan te pakken en, indien nodig, kunnen we je mogelijk koppelen aan een andere coach of psycholoog die beter bij je past. Ons doel is om ervoor te zorgen dat je coaching traject een positieve en waardevolle ervaring voor je is en je kan dus altijd contact met ons opnemen!
Met welke vragen kan ik terecht bij de coaches?
Er zijn talloze redenen waarom iemand het advies en de begeleiding van een coach op wil zoeken. Jouw coach streeft er samen met jou naar om nieuwe inzichten te krijgen en om persoonlijke doelen te behalen. Je kan bij een coach terecht voor uiteenlopende vraagstukken:
- Ik ervaar veel stress, maar hoe kan ik dit verminderen?
- Hoe vind ik de balans tussen werk en privé?
- Wat is een goede loopbaankoers voor mij?
- Wat kan ik zelf doen aan persoonlijke ontwikkeling om mijn kans op een nieuwe baan te vergroten?
- Hoe kan ik mijn cv of sollicitatiebrief verbeteren?
- Ik wil graag beter leren leidinggeven, maar ik weet niet hoe.
- Ik loop vast in mijn relatie en ik weet niet meer wat te doen.
- Ik wil mijn talenten meer ontdekken en benutten
- Ik weet niet wat ik wil in mijn leven
Kijk voor meer voorbeelden op de pagina: informatie over coaching.
Hoe verloopt een coaching traject?
Wanneer je bent gekoppeld aan een coach zal je een gratis oriëntatiegesprek hebben. Tijdens dit gesprek leer je de coach kennen en beslis je of je een traject aan wil gaan. In dit eerste gesprek wordt besproken wat jij uit het coachtraject wil halen en de doelen worden hiervoor opgesteld. De weg van huidige situatie naar ideale situatie wordt dan bepaald door middel van een realistisch en passend plan van aanpak.
Door middel van coachgesprekken, reflectie-oefeningen en opdrachten werk je aan jouw doelstellingen. Een coachsessie duurt gemiddeld 1 of 1,5 uur. Het gesprek vindt meestal binnen plaats maar we hebben ook coaches die aan wandel coaching doen. In dit geval vindt het gesprek buiten plaats, in de natuur. Wandelen stimuleert het denkproces en helpt een breder perspectief op de situatie te creëren. Een coach traject bestaat gemiddeld uit 6 à 10 sessies, maar ook hiervoor geldt dat dit afhangt van de coachvraag. Vaak wordt een sessie eens in de 2 à 3 weken ingepland. Wederom bepaal jij zelf hoe vaak je afspreekt met jouw coach. Twijfel je hierover? Tijdens het oriëntatiegesprek heb je de mogelijkheid dit met jouw coach te bespreken. Voor alle coaches is het mogelijk om eerst een oriëntatiegesprek in te plannen.
Aan het einde van het traject wordt een evaluatiegesprek gehouden om de vooruitgang te bespreken en eventuele volgende stappen te plannen.
Welke soorten coaching zijn er?
Er zijn heel veel verschillende soorten coaching. De 5 belangrijkste zijn:
Door ons brede scala aan soorten coachen en psychologen is er altijd wel iemand te vinden die goed bij jou past en jou kan adviseren en begeleiden bij het behalen van je doelen. Kijk bij soorten coaching voor een totaaloverzicht van alle 78 soorten coaching.
Hoe frequent spreek ik af met mijn coach?
Dit hangt geheel af van jouw wensen en je coachvraag. Vaak wordt er eens in de twee à drie weken een gesprek ingepland met een coach, maar uiteraard beslis je zelf wanneer je afspreekt met jouw coach. Een coachgesprek duurt vaak 1 tot maximaal 2 uur per keer. Het kan ook zo zijn dat je in het begin je coach wat vaker inzet en na verloop van tijd nog een keer per kwartaal.
Wat kost een gesprek met een coach?
Het oriëntatiegesprek is altijd gratis. Daarna hanteren wij verschillende uurtarieven voor een coach, senior coach en top-level coach. We streven ernaar om verschillende tarieven aan te bieden, zodat onze coaching voor een breder publiek toegankelijk is. Alle GORTcoaches en psychologen kunnen je helpen met het regelen van vergoedingsmogelijkheden. 65% van de coachees kunnen vergoeding regelen via hun werkgever. Geef dit tijdens het oriëntatiegesprek aan. De tarieven kan je onder andere vinden op de coach profielen.
Hoe kan ik een coach vinden die bij mij past?
Bedenk welke coachvraag je hebt en wat je graag zou willen bereiken. Bekijk onze soorten coaching en specialisaties en gebruik het zoekfilter om jouw ideale coach in de buurt te vinden. Lees meer over de coaches en diens specialisaties op de coachprofielen.
Heb je een coach gevonden die jou aanspreekt? Bekijk dan de agenda van de coach en plan een gratis oriëntatiegesprek in met de coach bij jou in de buurt. Uiteraard kan je ook de coachlocaties kaart gebruiken om te zien welke coaches bij jou in de buurt zitten.
Als je er zelf niet helemaal uitkomt via de website kun je ons ook opbellen, dan kijken we gericht met je mee.
Welke methodieken worden ingezet door de coach?
De coaches van GORTcoaching passen tijdens het coachtraject onder andere aspecten toe van technieken en methodieken als Motiverende Gespreksvoering, RET (Rationeel Emotieve Therapie), mindfulness, NLP (Neuro Linguistisch Programmeren), oplossingsgericht coachen en MMS coaching (Motivating Management Service). Op het profiel van de coach kan je meer lezen over diens specialisaties en methodieken.
Veelgestelde vragen
MET WELKE VRAGEN KAN IK TERECHT BIJ DE COACHES?
Jouw coach streeft er samen met jou naar om nieuwe inzichten te krijgen en om persoonlijke doelen te behalen. Je kan bij een coach terecht voor uiteenlopende vraagstukken. Hierbij kan je met coachvragen terecht als:
- Ik ervaar veel stress, maar hoe kan ik dit verminderen?
- Hoe vind ik de balans tussen werk en privé?
- Wat is een goede loopbaankoers voor mij?
- Wat kan ik zelf doen aan persoonlijke ontwikkeling om mijn kans op een nieuwe baan te vergroten?
- Hoe kan ik mijn cv of sollicitatiebrief verbeteren?
- Ik wil graag beter leren leidinggeven, maar ik weet niet hoe.
- Ik loop vast in mijn relatie en ik weet niet meer wat te doen.
- Ik wil mijn talenten meer ontdekken en benutten
- Ik weet niet wat ik wil in mijn leven
Kijk voor meer voorbeelden op de pagina: informatie over coaching.
WELKE SOORTEN COACHING ZIJN ER?
Er zijn heel veel verschillende soorten coaching. De 5 belangrijkste zijn: loopbaancoaching, outplacement, burn-out coaching, stress coaching en life coaching. Kijk bij soorten coaching voor een totaal overzicht van alle 78 soorten coaching.
WAT KOST EEN GESPREK MET EEN COACH?
Het oriëntatiegesprek is altijd gratis. Daarna hanteren wij verschillende uurtarieven voor een coach, senior coach en top-level coach. De tarieven voor particulieren kan je hier vinden.
UIT HOEVEEL SESSIES BESTAAT EEN COACHTRAJECT?
Een coachtraject bestaat gemiddeld uit 6 à 10 sessies, maar dit is afhankelijk van de coachvraag. Jij bepaalt zelf hoe vaak je afspreekt met jouw coach. Twijfel je hierover? Tijdens het gratis oriëntatiegesprek heb je de mogelijkheid dit met jouw coach te bespreken.
HOE vaak SPREEK IK AF MET MIJN COACH?
Dit hangt geheel af van jouw wensen en je coachvraag. Vaak wordt er eens in de twee à drie weken een gesprek ingepland met een coach, maar dit bespreek je samen met je coach.
HOE KAN IK EEN COACH VINDEN DIE BIJ MIJ PAST?
Bedenk welke coachvraag je hebt en wat je graag zou willen bereiken. Bekijk onze soorten coaching en specialisaties en gebruik het zoekfilter om jouw ideale coach in de buurt te vinden. Lees meer over de coaches en diens specialisaties op de coachprofielen.
Heb je een coach gevonden die jou aanspreekt? Bekijk dan de agenda van de coach en plan een gratis oriëntatiegesprek in met de coach bij jou in de buurt. Uiteraard kan je ook de coach locatiekaart gebruiken om te zien welke coaches bij jou in de buurt zitten.
WELKE METHODIEKEN WORDEN INGEZET DOOR DE COACH?
Er zijn meer dan 100 verschillende coachmethodieken. De coaches van GORTcoaching passen tijdens het coachtraject onder andere aspecten toe van technieken en methodieken zoals Motiverende Gespreksvoering, RET (Rationele Effectiviteits Training), Mindfulness, NLP (Neuro Linguistisch Programmeren), Oplossingsgericht Coachen, ACT (acceptance en commitment therapie) en MMS coaching (Motivating Management Service). Op het profiel van de coach lees je meer over diens specialisaties en methodieken.